ВІДДІЛ ПРОМОЦІЇ ТА ТУРИЗМУ

Відділ промоції та туризму

Сумської обласної державної адміністрації

 адреса: вул. Кузнечна, 2, м. Суми, 40000 

ЄДРПОУ 41225622
Телефон: (0542) 77-65-10
Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  

Сторінка відділу у Facebook: www.facebook.com/tourism.SumyRegion

Розпорядок роботи: понеділок - четвер – з 8.00 до 17.15; 
п’ятниця – з 8.00 до 16.00; 
обідня перерва – з 12.00 до 13.00; 
вихідні дні: субота, неділя.

 

ДРУГИЙ ОБЛАСНИЙ ГАСТРОНОМІЧНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «СЛОБОЖАНСЬКІ СМАКИ» СТАРТУВАВ НА РІЗДВО

 

На Покровській площі в Сумах відбувся унікальний автентичний гастрономічний ярмарок з фольклорною програмою «Різдвяні колядки» з нагоди відкриття другого гастрофестивалю «Слобожанські смаки».

Гостей частували  виробники крафтової продукції Сумської області. Вибір був для кожного поціновувача смачної та корисної їжі:  гарячі напої, гарбузовий та яблучні соки, різдвяні пироги та бездріжджовий хліб, унікальні кролевецькі борщі, горюнські пироги, картопля з печі по-недригайлівськи, індик з мангалу, сири тофу, сири з козячого та коров’ячого молока, натуральні медові та ягідні напої, медові десерти з різними смаками, лебединські равлики під соусом, смачні продукти з додаванням конопель та інші різдвяні смаколики.

РІЗДВЯНИЙ ГАСТРОФЕСТ «СЛОБОЖАНСЬКІ СМАКИ»

 

7 січня 2020 року в м. Суми відбудеться святковий різдвяний гастрономічний ярмарок в рамках фестивалю «Слобожанські смаки». Цей гастрофестиваль покликаний відродити кращі гастрономічні традиції та відкрити напрямок гастрономічного туризму в Сумській області.

Сумчанам та гостям міста на гастроярмарку будуть представлені найбільш цікаві локальні продукти (крафтові, натуральні, органічні) від виробників Сумщини: сири, медові продукти, ягідні вина, продукти з додаванням фруктів, конопель тощо, а також готові страви за традиційними рецептами нашого краю. 

«ГАСТРОНОМІЧНИЙ ТУРИЗМ - В ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ СУМЩИНИ»

20 грудня 2019 року за ініціативи відділу промоції та туризму Сумської обласної державної адміністрації в Сумському національному аграрному університеті відбувся cемінар з розвитку зеленого туризму «Гастрономічний туризм в індустрії гостинності Сумщини». 

На першій секції заходу учасники заходу поринули в захоплюючий історичних екскурс про автентичні страви від фольклориста та краєзнавця Сергія П’ЯТАЧЕНКА та, мабуть вперше, познайомилися з використанням давньої української сільгоспкультури коноплями в стравах.

ЗАПРОШУЄМО ПРИЙНЯТИ УЧАСТЬ У ФОРУМІ «СУМЩИНА ТУРИСТИЧНА. ТОЧКИ ЗРОСТУ ДЕСТИНАЦІЙ»

13 грудня 2019 року о 10:00 відбудеться Форум «Сумщина туристична. Точки зросту дестинацій» в приміщенні Сумської торгово-промислової палати

В «Стратегічній майстер-сесії для розвитку громад» приймуть участь спеціалісти з розвитку громад, бізнесу, кластеризації, маркетингу, представники креативної індустрії, туризму та представники об’єднаних територіальних громад.

ФОТОВИСТАВКУ ТА ДЕГУСТАЦІЮ ТРАДИЦІЙНИХ СТРАВ СУМЩИНИ ПРЕЗЕНТУВАЛИ НА ПОЛТАВЩИНІ

 

Метою фотовиставки є промоція Сумської області через візуальні образи смаку, які акцентовані у художній фотографії, розвиток внутрішнього туризму та формування гастрономічних турів між Полтавщиною та Сумщиною

У рамках проведення «Днів Сумщини» в областях України, відзначення 80-ї річниці утворення Сумської області 6 грудня відбулось офіційне відкриття  виїзної фотовиставки «Смаки Сумщини» та дегустації гастрономічних смаколиків від сумських виробників до міста Полтави.

ЗАПРОШУЄМО НА ФОТОВИСТАВКУ ТА ДЕГУСТАЦІЮ ТРАДИЦІЙНИХ СТРАВ СУМЩИНИ

 

У рамках проведення «Днів Сумщини» в областях України, відзначення 80-ї річниці утворення Сумської області відбудеться виїзна фотовиставка «Смаки Сумщини» до міста Полтави

Приходьте 6 грудня 2019 року о 15:00 на офіційне відкриття до Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського (зал № 22) на фотовиставку та дегустацію гастрономічних смаколиків від сумських виробників.

EVENT 2019 «БІЗНЕС І НАУКА» - ТУРИЗМ, ЯК ОДИН З НАПРЯМКІВ РОЗВИТКУ ГРОМАД

 

В Шостці відбувся Event 2019 «Бізнес і наука» організований Бізнес інкубатором Шосткинського інституту СумДУ 27 листопада 2019 року

Начальник відділу промоції та тризму Сумської обласної державної адміністрації Юрій ГЛАДЕНКО виступив з доповіддю про важливість знаходження «точок зростання» для розвитку туризму в громадах. Були обговорені міські локації, навколо яких можна формувати туристичні продукти та запропоновано долучатися молоді до роботи Бізнес інкубатору й Туристичного кластеру «Сіверщина». 

ТУРИСТИЧНИЙ ФОРУМ ТЕРНОПІЛЛЯ (ТФТ-2019)

Тернопілля гостинно запрошує усіх до участі у "Туристичному Форумі Тернопілля" (ТФТ-2019), який відбудеться 27-28 листопада.

Перший день - Тернопіль, другий день - Кременець. Участь у форумі безкоштовна, кава-брейк за рахунок організаторів. А ще транспортне та екскурсійне обслуговування у дні форуму - за рахунок організаторів (для запрошених гостей).

25 по 29 листопада 2019 року відбудеться грецько-український бізнес-форум

З 25 по 29 листопада 2019 року в м. Афіни (Грецька Республіка) за підтримки Посольства України в Грецькій Республіці, Грецько-Української палати, торгово-промислових палат м. Афіни та м. Пірей за участю представників ділових кіл Греції, Асоціації експортерів та інвесторів, Федерації підприємців Греції відбудеться грецько-український бізнес-форум.

Ключовими сферами українсько-грецького співробітництва є аграрний сектор, харчова промисловість, судноремонт/суднобудування, енергетика, туризм, інновації, енергоощадні технології.

ІІІ МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ-ФЕСТИВАЛЬ «НЕМАТЕРІАЛЬНА КУЛЬТУРНА СПАДЩИНА ЯК СУЧАСНИЙ ТУРИСТИЧНИЙ РЕСУРС: ДОСВІД, ПРАКТИКИ, ІННОВАЦІЇ»

ІІІ Міжнародна науково-практична конференція-фестиваль «Нематеріальна культурна спадщина як сучасний туристичний ресурс: досвід, практики, інновації» відбулася 14-15 листопада на Факультеті готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Київського національного університету культури і мистецтв

Учасниками обговорення сучасного стану елементів нематеріальної культурної спадщини як національного туристичного ресурсу в Україні та за кордоном стали науковці, аспіранти, студенти та практики, які досліджують актуальні проблеми туристичної галузі, культурології, філософії, фольклористики,  мистецтвознавства, музеєзнавства.