РІЗДВЯНИЙ ГАСТРОФЕСТ «СЛОБОЖАНСЬКІ СМАКИ» ПІДВІВ СВОЇ ПІДСУМКИ

У п‘ятницю, 1 лютого, о 12:00 у клубі Marinad відбулася підсумкова прес-конференція різдвяного гастрофесту «Слобожанські смаки» з оголошенням результатів голосувань та експертної оцінки страв ресторанів-учасників гастрофесту.

Нагадаємо, що протягом 7-14 січня 2019 р. у м. Суми відбувся Різдвяний гастрофест «Слобожанські смаки». У рамках фестивалю численні ресторанні заклади міста запропонували спеціально розроблені додаткові меню на базі автентичних слобожанських рецептів.

За словами начальника відділу промоції та туризму Сумської обласної державної адміністрації Юрія ГЛАДЕНКА: «Вже після закінчення тижневого гастрофесту «Слобожанські смаки» від ресторанів чуємо, що відвідувачі питають щодо замовлення страв з фестивального меню, тому констатуємо, що напрямок узятий вірний, потрібно продовжувати, залучення нових закладів харчування до гастрономічних подій, продовжувати відшукувати той автентичний рецепт, за яким створена страва посяде почесне місце гастрономічної візитівки Сумщини».

Заклади, які взяли участь у фестивалі: «Здибанка», «Іль де Франс», «Карпатська колиба», «Козацька броварня», «Simbiosi», «Старий млин», «Testo», «Шалена шкварка», «Шафран», «Family».

За допомогою експертної комісії були визначені найкращі страви та заклади «Слобожанських смаків»:

Номінація «Найкраща страва»: Бараболя-маківниця («Simbiosi»)

Номінація «Автентична страва»: Шпундра («Testo»)

Номінація «Народний вибір»: Кров’янка з тушеною капустою («Family») (за результатами народного онлайн-голосування)

Номінація «Традиційна кухня»: ресторан «Старий млин» (за традиційний підхід до приготування страв)

Номінація «Народний заклад»: ресторан «Шалена шкварка» (за найбільшу кількість чеків у рамках гастрофесту).

 

До складу експертної комісії входили:

Юрій Гладенко – начальник Відділу промоції та туризму Сумської ОДА;

Сергій П’ятаченко – етнограф, фольклорист, мовознавець;

В’ячеслав Івченко – письменник, поціновувач української кухні;

Альбіна Стрілецька – популярна фудблогерка;

Ольга Ковалевська – співорганізаторка фестивалю «Слобожанські смаки».

Організатори фестивалю: Відділ промоції та туризму Сумської обласної державної адміністрації та громадська організація «Майстерня творчих ідей Urban Lys».

За підтримки: ТМ «Індичка», ТМ «O’BEREG”, ТМ «Olivija”.

Сторінка «Слобожанських смаків» на Fb: facebook.com/sumygastrofest