ПРЕДСТАВНИКИ СУМЩИНИ ПРИЙНЯЛИ УЧАСТЬ В ОНЛАЙН-СЕМІНАРІ «ХАРКІВЩИНА. СМАЧНІ КООРДИНАТИ»

15 травня 2020 року, на запрошення  Харківського організаційно-методичного  центру туризму, начальник відділу промоції та туризму Сумської облдержадміністрації Юрій ГЛАДЕНКО та Тетяна СОКУР художній керівник аматорського колективу Андріївського Будинку культури «Чудо-яблуня» прийняли участь у якості спікерів в онлайн-семінарі «Харківщина. Смачні координати».

За словами Юрія ГЛАДЕНКА, представників Сумщини долучили як експертів, які мають досвід проведення гастрономічних заходів. Якісна промоція, висока організація, кропітка робота з етнографами, технологами, активістами та рестораторами дозволяють організовувати сучасні гастрономічні події, як гастрономічний фестиваль «Слобожанські смаки», відроджувати страви за автентичними місцевими рецептами та формувати регіональні гастрономічні тури.

Тетяна СОКУР поділилась досвідом участі у гастрофестивалях, розповіла про обрядові страви, що борщ з раками готувався тільки в певний період року, а борщ з молодильними яблуками ставав переможцем в конкурсах на кращу страву та як варто використовувати переваги особливостей території для створення оригінальних локальних страв.