«УКРАЇНА-1933: КУЛІНАРНА КНИГА» – ГІМН СИЛІ ДУХУ ТА ВИТРИВАЛОСТІ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

Лілія ГРИНЕВИЧ ознайомилась з виставкою графічних робітвідомого художника з Буринщини Миколи БОНДАРЕНКА, що об’їхала чи не всі континенти, побувала майже в усіх країнах світу та постійно функціонує на базі Сумського міжрегіонального вищого професійного училища

Міністр освіти і науки України була вражена графічними роботами, за кожною з яких – долі окремих людей або родин у часи Голодомору і рецепти страв з усього, що було тоді під рукою, щоб вижити. Лілія Гриневич зацікавилась щорічною практикою проведення для учнів майстер-класів із виготовлення їжі за рецептами зі збірки «Україна-1933: кулінарна книга». Зокрема, це може бути суміш із подрібненої на жорнах березової та дубової кори з водою та дрібкою борошна.

«Кожного року до Дня вшанування пам’яті жертв Голодомору ми готуємо їжу за рецептами з цієї книги. Це 89 гравюр з рецептами виживання у період Голодомору 1932-33 років. І діти мають пам’ятати ці сторінки української історії, щоб цінувати власне життя», – розповіла директор державного навчального закладу «Сумське міжрегіональне вище професійне училище» Віталія КАМИШАНСЬКА.